Çiftçinin bahar aylarındaki kırağı (Don) kabusu sona eriyor..!

Pamukova da Urgancıoğlu Ticaret Çiftçilerin bahar aylarında çiftçilerin kabusu olan kırağı (Don) için geliştirdiği Sis Makinesi ( Dumanlama) meyve üreticisinin imdadına yetişecek..

Çiftçinin bahar aylarındaki kırağı (Don) kabusu sona eriyor..!
Çiftçinin bahar aylarındaki kırağı (Don) kabusu sona eriyor..!
+5
Haber albümü için resme tıklayın

Pamukova’da Tarımsal ekipmanlar, sulama ve ilaçlama konusunda faaliyet gösteren Urgancıoğlu San. Tic. Ltd. Şti. bahar aylarında çiftçinin kabusu olan kırağı ( Don) için geliştirdiği “Sis Makinesi” ( Dumanlama) sistemi ile üreticinin imdadına yetişecek.

Meyve sebze ambarı olan Sakarya’nın Güney Ovasında (Pamukova-Geyve) meyve üreticilerinin bahar ayları gelmesiyle birlikte çektiğini bir Allah, birde üreticinin kendisi biliyor.

Üreticinin Korkulu Rüyası Kırağı (Don)

Ayva, Üzüm, Elma, Kiraz Şeftali, Armut, Erik ile neredeyse her türlü ürünün yetiştiği Pamukova ve Geyve bölgesinde bahar aylarında açan çiçeklerin korkulu rüyası olan Kırağı (Don) ile mücadele sabahlara kadar soğuk ve dondurucu havada bazen lastik yakarak, bazen saman balyası yakarak yapılıyordu.

Bahar aylarında gece sıcaklığının sıfırın altına düşmesi, meyve tomurcuklarının donup kararmasına neden oluyordu. Meyve olacak gözlerin yanması çiftçilerin bir senesinin heba olmasına neden oluyor, bir yıl ürün alamıyordu.

Urgancıoğlundan Kırağı’ya (Don'a)doğru, etkili ve ekonomik çözüm..

Pamukova Tarımsal satış ve çalışmalarda bulunan ve geçtiğimiz haftalarda ovada Jeotermal enerji için arama faaliyetlerine başlayan Urgancıoğlu San. Tic. Ltd. Şti. yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda Sakarya GİAD yönetim kurulu üyesi Ali Urgan yaptığı açıklamada ” Tarım ürünlerini don olayından korumak için çok çeşitli yöntemler uygulanmaktadır. Her yörenin iklim durumu yapılan tarımın şekli, yetiştirilen bitkinin özelliği ile ilgili tarım işletmesinin imkanları göz önüne alınarak, bu yöntemlerden en uygun, en pratik ve en ucuz olanı seçilmelidir. Tek bir yöntemle önlem alınabileceği gibi, gereken durumlarda bir kaç yöntem birlikte uygulanarak don olayının zarar yapması önlenebilir. Önemli olan konu, doğru ve en etken olan yöntemin seçilmesi ve doğru şekilde uygulanmasıdır” dedi.

Kabus Sona Erecek

Üreticilerin merak ettiği Sis Makinesi (Dumanlama) hakkın da bilgi veren Urgancıoğlu San. Tic. Ltd. Şti. yönetim kurulu başkanı Ali Urgan, “Yıllardır üreticilerin kırağı önlemek için lastik yakmak ve saman yakmak derdi sona eriyor. Hem çevreye, hem sağlığa zarar veren bu ilkel yöntem yerine çok basit, pratik ve ekonomik bir çözüm üretmekte olan kırağı önleyici cihazımızı üreticilerimizin hizmetine sunduk. Kırağı önleme cihazımız mazot ile çalışmakta olup rezistanslarını ısıtmak için argon gazi tüp takviyesi ile alevlenmesi sağlanmaktadır. 2,5 litrelik yakıt deposu ile 2,5 saat kullanılmaktadır.400 ml gazı da 2 saat sürekli basıldığında kullanılabiliyor. Bir akşamlık ortalama yakıt ve gaz maliyeti 30 lira’yı geçmemektedir. Kesinlikle herhangi bir koku yapmıyor, sağlığa ve çevreye de zararı yoktur” ifadelerini kullandı.

Örnek bir bahçede uygulanan Sis Makinesinin (Dumanlama) çok güzel sonuçlar verdiğini, hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü bir gecede dumanlama yapılan bahçeden, duman’ın 2-3 saat kakmadığını, güneşin açması havanın ısınması ile dumanın yavaş yavaş dağıldığını ifade eden Ali Urgan denemelerin devam ettiğini söyledi.

URGANCIOĞLU SAN.TİC.LTD.ŞTİ

Merkez Adres :Yenice Mah.Fatih Cad.No:96 Pamukova/SAKARYA

Gsm:0530 7734746

Tel :0264 5513924-5513245

İŞTE SİS (DUMANLAMA) MAKİNESİ UYGULAMASI;

28 Mar 2017 - 00:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.