Doğal gaz hattında patlama..!

Arifiye Erenler sınırında BOTAŞ'a ait Doğalgaz Boru Hattı'nda patlama ve yangın meydana geldi. Patlamanın etkisiyle bölgedeki evlerin camları kırılırken elektrik direkleri de devrildi.

Edinilen bilgilere göre; sabah 07:15 sularında Bözüyük'ten Sakarya'ya doğru gelen Botaş'a ait Doğalgaz Boru Hattı'nın Erenler İlçesi Değirmendere Mahallesi Çayağzı Mevkiinde kalan kısmında yaşanan toprak kayması sebebiyle patlama meydana geldi. Şehrin bir çok noktasından görülen patlama sonrasında ormanlık alanda yangın çıkarken ihbar üzerine bölgeye çok sayıda İtfaiye Ekibi yönlendirildi.

İTFAİYE MÜDAHALE ETTİ

Patlamanın etkisiyle bölgede bulunan ve kullanılamayan bir kulübede yangın çıkarken aynı mahallede bulunan çok sayıda elektrik direği devrildi. Patlama sonrasında bölgedeki ev ve araçların üzerine taş yağarken olay yerine müdahale etmek için yola çıkan bağzı itfaiye ekipleri ormanlık arazi içerisinden geçen yolda mahsur kaldı. Patlama sonrasında yangın başlayan ormanlık alana Arazöz ve İtfaiye ekipleri müdahale ederken Doğalgaz Boru Hattı'nın patlama yaşanan kısmında doğalgaz akışı kesildi. Yetkililerin müdahalesi sonrası doğalgaz akışının kesilmesi daha büyük bir faciayı önlerken patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan yaşanan patlama sonrasında Sakarya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Erenler İlçesi Değirmendere Mahallesi'nde sabah saatlerinde iletilen yangın ihbarıyla ilgili yapılan tespitte Bozüyük/Adapazarı Doğalgaz hattı üzerinde yangın oluştuğu anlaşılmıştır. Yangının heyelana bağlı olarak meydana geldiği tahmin edilmektedir.Gaz akışı tamamen durdurularak yangında tamamen söndürülmüştür.

Doğalgaz, itfaiye ve güvenlik ekipleri gerekli tedbirleri almışlardır" ifadelerine yer verildi.

İHMAL İDDİASI

Patlama sonrasında büyük korku yaşadıklarını belirtenÜnal Akyıldız, "Sabah 07:15'te yataktan kalktım, dışarıya babamla çıkıp baktık önce uçak düşmesi sandık ama sonradan doğalgaz hattının patladığını anladık. Bu bir ihmaldir aslında, tonlarca ağırlık yaptılar ve sonuç bu. Yazın olsa daha kötü olurdu, toprağın üstüne tonlarca ağırlık yaptılar sonucu bu oldu. Patlama sonrasında kimse yaralanmadı ama bir tane kullanılmayan ev vardı o yandı. Toprak çöktü burada" ifadelerini kullanırkenAdem İs isimli vatandaş ise, "Bölgede telefon çekmiyor, haber veremedik. Geç kaldık. Patlamayı duyduktan sonra muhtarı uyandırdık, sonra ihbar üzerine olay yerine geldiler" dedi.

14 Oca 2019 - 09:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.