Hırsızlar 10 yaşındaki çocuğu dünyadan kopardı..!

Hırsızlar 10 yaşındaki çocuğun 40 bin lira değerindeki işitme cihazını çaldılar.. O çocuk şimdi duyamıyor.. Anne " Evladımı dünyadan kopardılar " diyerek feryat etti.

Azim ÇELİK - Bilal BİLİR'in Özel Haberi

Erenler ilçesinde yoksul bir ailenin oğlu 10 yaşındaki Poyraz'ın duymasını sağlayan 40 bin lira değerindeki işitme cihazını çaldılar. Hırsızların çocuğunun hayatını kararttığını söyleyen anne İpek Akdemirci,"Evladımın dünyayla olan bağlantısını kopardılar. Türkiye'ye sesleniyorum ne olur biri bize yardım etsin." dedi".

Erenler İlçesi Küpçler Mahallesi'nde yaşayan Ali ve İpek Akdemirci'nin tek çocukları 10 yaşındaki Poyraz, 2 yıl önce annesi ve babası iş yerindeyken evde yüksek ateş sebebiyle havale geçirdi.

Küçük çocuğu evde fenalaşmış halde gören annesi, hemen hastaneye götürdü. Poyraz, yaşadığı rahatsızlık sebebiyle duyma yetisini neredeyse tamamane kaybetti. Aile, çocuğu bir çok hastaneye götürerek ayrı testler yaptırdı. 10 yaşındaki Poyraz, geçirdiği ameliyat sonrası bakanlığın ücretsiz verdiği 40 bin lira değerindeki işitme cihazıyla duymaya başladı.

1 buçuk yıl boyunca bu cihazla okulda, sokakta, evde ailesi ve insanlarla rahat bir şekilde iletişim kuran çocuğun dünyayla olan irtibatı 1 hafta önce yaşanan hırsızlık olayıyla koptu.

Sokakta oynarken kimliği bilinmeyen kişiler çocuğun kulağından işitme cihazını alarak kayıplara karıştı. Cihazın ücreti olan 40 bin lirayı bulamayan aile, 1 haftadır çocuklarının yeniden duyması için kendilerine yardım edilmesini bekliyor.

İpek Akdemirci, çocuğunun duymadığını fark ettiği her dakika ağladığını belirterek,"Asgari ücret alıyorum, eşimle sürekli tartışıyorum. Sürekli eve geç geliyor geçinemiyorum. Çocuğumla sürekli ilgilenmiyor. Eve geldim, Poyraz rahatsızdı hastaneye götürdüm onu. Doktor bir şeyi yok dedi. Akşam üzeri çocuk ateş geçirdi, kulaklarına vurdu sanırım fenalaştı. 6 aydan sonra duymamaya başladı. Bağırıyorum çağırıyorum çocuk algılamıyor. Kendi annem farketi bunu. Götürdüm doktora beni hep engellediler geriye attılar. Böyle olmayacak dedim İzmit'e gittim. O anladı zaten sonra çocuk duymuyor dedi. Ben ondan sonra ağladım, çok, sürekli ağladım. Dayanmıyorum artık çocuğuma. Çocuğum ameliyat oldu, devlet karşıladı. Ameliyattan sonra cihaz takıldı. Cihazı 1 buçuk yıl önceden beri kullanıyordu. Sabah uyandığı zaman onları istiyordu. Şimdi onlar olmadan duymuyor." dedi.

Cihazı sokakta sabaha kadar aradığını söyleyen anne Akdemirci, korna ve uyarı seslerini duymadığı için çocuğunun başına bir şey gelmesinden korktuğunu belirterek şöyle dedi: "1 hafta oluyor, geçen hafta Pazartesi günü çalındı. Akşam üzeriydi cenaze vardı. O telaşla bıraktım çocukların içine girdi. Bir baktım çocuğun kulağında cihazlar yok. Poyraz annem kulakların nerede dedim bilmiyorum dedi bana. Ben telaşlandım, görmen lazım beni. Arıyorum arıyorum yok, bir de yağmur yağdı sabaha kadar aradım yoktu. Soruyorum söyleyemiyor ki çocuk onlarla duyuyor. İşaretle soruyorum öyle de söyleyemiyor. Anlayacağınız kaldım ben ne yapacağımı bilmiyorum. Onlarla karnının acıktığını söyleyebiliyordu, su isteyebiliyordu, kola isteybiliyordu şimdi isteyemiyor. Neler yaşıyorum neler, bir anlatsam destan olur yani. Bırakıp çocuğumu işe gidyorum ama nasıl bırakıyorum gidiyorum ama bana sorun. Arabaların sesini duymuyor, korna sesi duymuyor. Görümceme bırakıyorum. Mahalleye bırakıyorum insanlara tembihliyorum. Ben işteyken çocuğuma bir şey olsa anlayamayacağım."

Akdemirci, Türkiye'deki tüm hayırseverlere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendilerine yardım etmeleri için çağrı yaparak, "Ben Türkiye'ye sesimi duyurmak istiyorum abi. Ben bütün bakanlara kaymakamlara herkese sesimi duyurmak istiyorum. Ben mağdurum kaldım, benim çocuğum onlarla duyuyordu. Ne yapacağım bilmiyorum. Devlet verdi cihazı bir kereliğe mahsus. Çalındı onlar, arkadaşlarıyla oynuyordu çocuk artık yok. 40 bin liradan fazla. O kadar param yok benim bir mutfağım bile yok. Ben o parayı nasıl toplayıpta vereceğim bilmiyorum. Cavit'e sesleniyorum herkese sesleniyorum. Duysunlar sesimizi. Kaldım böyle çocuğum 1 haftadan beri duymuyor. Okula gidiyor duymuyor. Benim çocuğumun dünyayla olan bağlantısını kopardılar. Onlarla duyuyordu. Onlarla duyuyordu, onlarla konuşuyordu. Ne olru Türkiye sesimiz duyun da çocuğumuza yardımcı olun. Öyle kalmasını istemiyorum çocuğun ne olur bana yardım edin. Yiyecek ekmek param yok."diye konuştu.

Üzüntülü aile, Poyraz'ın yeniden duyabilmesi için birilerinin elinde tutmasını bekliyor.

02 Ağu 2018 - 13:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.