İl Başkanlarından erken seçim değerlendirmesi..

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli Türkiye gündemini değiştirecek bir açıklama yaptı. Bahçeli’nin erken seçim çağrısı Sakarya’da böyle yankı buldu..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim çağrısı yaptı gündem bir anda değişti. Devlet Bahçeli’nin açıklaması şöyle; "Cumhurbaşkanlığı Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. 31 Mart Mahalli idareler seçiminden sonra neyle muhatap kalınacağı belli değildir. Mahalli idareler seçimlerindeki kutuplaşmaların 3 Kasım'a nasıl yansıyacağı az çok malumunuzdur. Bu riski kaynağında kesmek başlıca amacımızdır. Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene alınmasından yana takdirini kullanmaktadır. 26 Ağustos'un Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur” dedi.

Devlet Bahçeli’nin bu açıklaması ülke gündemine oturdu. Mecliste grubu bulunan partilerin il başkanları Devlet Bahçeli’nin ‘erken seçim’ çağrısını değerlendirdi.

KILIÇ; DOĞRU BİR TESPİT

Adalet ve Kalkınma Partisi Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, MHP lideri Bahçeli’nin erken seçim çağrısını değerlendirdi.

AK Parti İl Başkan Kılıç, “Ülkede ki kutuplaşmanın sonuçları ortada. Erdoğan düşmanlığı ile hareket edenlerin vatanın bütünlüğünü bile tehlikeye sokacak adımlar atabilecek durumdalar. MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli ile Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın bir görüşmeleri olacak. O görüşmeden çıkacak sonuca göre gereken adımların atılacağını düşünüyorum. Devlet Bey her zaman siyasi istikbalden yana değil Devletinden yana tavır sergilemiştir. Erken seçim olup olmayacağının kararını biz vermeyeceğiz. Alınacak karara göre hareket ederiz. Biz teşkilatlar olarak her an seçim olacakmış gibi hazırız. Sürekli halkın içinde, halkla kol kolayız. Yarın yapılacak liderler zirvesinde ‘Erken seçim’ konuşulacak. Oradan çıkacak kararın ülkemiz için hayırlı olacağına inanıyorum” dedi

ISIR; “ERMAYDANI BURADA, HODRİ MEYDAN, SEÇİME HAZIRIZ..”

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır ise seçime hazır olduklarını belirterek “ Memnun oluruz. Er meydanı hazır. Hodri meydan. Biz üç yadır sahadayız ve çalışıyoruz. “diyerek meydan okudu.

BÜLBÜL; SEÇİME HAZIRIZ

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Muhammed Levent Bülbül Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin TBMM’de yaptığı erken seçim çağrısını değerlendirdi.

MHP İl Başkanı Bülbül “Liderimiz boşuna böyle çıkışlar yapmaz. Ölçmüş, biçmiş ülke menfaatinin erken seçimde olduğunu görmüştür. Liderimiz kişisel ikbal peşinde değil vatanının-milletinin ikbali için siyaset yapıyor. Sayın Devlet Bahçeli erken seçim çağrısı yaptıysa bu durum hayata geçecek demektir. Biz Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatları seçim startını zaten vermiştik. Teşkilatlarımız ayakta. Yarın yapılacak Bahçeli-Erdoğan görüşmesi sonrasında erken seçimle alakalı net bir durum ortaya çıkar. Liderimizin erken seçim istediği tarih Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü. Ankara’da alınacak erken seçim kararına Sakarya il ve ilçe teşkilatları hazır” dedi

18 Nis 2018 - 01:38 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.