Maliyeciyiz diyerek 20 liraya zorla gazete satıyorlardı..!

Pamukova da “ Maliyeden geliyoruz. Almanız zorunlu “ diyerek 20 liraya gazete satan iki kişi esnafın ihbarı üzerine Polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.. En ilginci ise sattıkları gazetede yer alan uyarıydı..

Alınan bilgilere göre Pamukova da esnafları tek tek gezerek özellikle iş yerinde çalışan bayanların bulunduğu esnaflara kendilerinin maliyeden geldiğini 1 Nisandan itibaren Mali konular ve SGG da bir çok mevzuatın değiştiğini ellerindeki gazetenin mutlaka esnaf tarafından okunması gerektiğini belirterek zorla 20 liraya “ Mali Prensipler Gazetesi “ satmaya çalışan iki kişi, esnafın şüphesi üzerine polise ihbar edildi.

İhbar üzerine Polis ve Pamukova Belediyesi zabıtaları ihbar edilen iki kişiyi aramaya başladı. Polis bir süre sonra ihbar edilen iki kişiyi bir kahvehanede çay içerken yakalayıp İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürerek göz altına aldı.

Esnaf kasasındaki son kuruşu tamamlayıp gazeteyi almış..

Gazeteyi alan esnafların şikayeti üzerine haklarında yasal işlem başlatılırken, bir bayan esnafın şikayeti ise dikkat çekiciydi. Takım elbiseli kravatlı temiz giyimli iki kişinin iş yerine geldiğini, kendilerini maliyeci olarak tanıttığını, gazeteyi alam zorunda olduğunu söylediklerini ifade ederek 20 tl istediklerini, kasasında 10 lira kağıt para ile az miktarda bozuk para olduğunu, 10 liranın üstünü zorla bozuk paralarla 20 liraya tamamlayıp parayı verdiğini söyledi.

Gazetenin ilk sayfasında dikkat çeken uyarı..!

Olayın en ilginç tarafı ise gazetenin birinci sayfasının alt bölümünde mavi bat üzerine yazılmış “ ESNAFIN DİKKATİNE “ yazısıydı. Uyarı yazısında “ Kendine maliyeci süsü vererek abone yapmaya, telefonla davetiye satmaya. MALİYECİ gibi davranıp gazete satmaya çalışan kişilerle karşılaştığınızda bizimle temasa geçerek, bu tür dolandırıcıların ham maliyenin hem gazetemizin ismini karalamasına izin vermeyelim. İsteyen mükelleflere gazetemiz 20 lira karşılığında satılmaktadır. Gazetemizin hiçbir kurum ve kuruluşla organik bağlantısı yoktur “ ifadelerinin yaması dikkat çekti.

Mal Müdürlüğü ve Esnaf Odası esnafları uyardı..

Pamukova Mal Müdürlüğü ise kendilerinin böyle bir gazete satışından haberleri olmadığını, gazete satanların kurumları ile bağı olmadığını belirttiler.

Pamukova Esnaf Odası Başkanı Sabri Günay da Esnafları uyararak, kendisini maliyeci olarak tanıtan veya şüphelendikleri kişilerden esnafların hiçbir şey almamalarını, derhal Esnaf Odasına ve polise ihbarda bulunmamalarını, bu gibi kişilere itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

04 Nis 2018 - 02:37 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.