Pamukova Belediyesi köyün mezarlıklarını satınca..

Pamukova Belediyesi Özbek Mahallesinde bulunan mahallenin mezarlığını ve merasını satınca mahalleliler isyan etti..

Pamukova Belediyesi köyün mezarlıklarını satınca..
Pamukova Belediyesi köyün mezarlıklarını satınca..
+8
Haber albümü için resme tıklayın

Pamukova’nın Ak Partili Belediye Başkanı Cevat Keser, İlçeye 7 km mesafede 35 hanelik Özbek Mahallesinin yüz elli senedir kullandığı mezarlığı ve mera arazisini satınca mahalle sakinleri isyan etti.

Olay Sakarya’nın Pamukova İlçesinde meydana geldi. Pamukova Özbek Mahallesinde mahalleye ait 150 yıllık 104parsel numaralı 3.400 metre kare mezarlık ve yine aynı mezarlığın yanında bulan 107 parsel numaralı 1000 m karelik mezarlık alanı Pamukova belediyesi ile tapu kayıtlarında tarla olarak görününce, mezarlık yerleri Pamukova Belediyesince bir firmaya ve bir şahsa tarla olarak satıldı. Özbek Mahallesi sakinleri 150 yıldır mezarlık olarak kullandıkları ve dedelerinin mahalleye bağışladığı yaklaşık 4.400 metre karelik mezarlığın belediye tarafından satıldığını öğrenince isyan ettiler.

Özbek Köyü sakinlerinden İbrahim Solak Pamukova Belediyesinin mezarlıklarını sattığını, başkan Cevat Keser’in kendilerine yanlışlıkla sattıklarını söylediğini iddia ederek “ Bunun yanında ikinci mezarlığımız da ilk mezarlığı alan firmanın muhasebecisi tarafından satın alınmış. Biz bunu kabullenemiyoruz. Biz belediyemize güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz. Dedelerimizin camiye bağışladığı yerleri belediyemizin üzerine geçidiler bunu kabullendik. Sattılar bunu kabullendik. Ama mezarlıklarımızın satılmasını kabullenemeyiz. Dedemin mezarının satılmasını kabullenemem “ dedi.

Pamukova Özbek Mahallesi sakinleri mahalle muhtarı Müjdat Özden ile satılan mezarlıklara giderek yakınlarının mezarlarını temizleyip mezarlıklarının satan Pamukova Belediyesine isyan edip gözyaşı döktüler.

Özbek Mahallesi sakinleri Büyükşehir Belediyesi yasası ile yanlışlıkla Pamukova Belediyesine geçen 10.800 metre kare çayır vasfındaki meralarının Pamukova Belediyesi encümen kararı ile tarla vasfına çevrilip bir firmaya satıldığını iddia ettiler. Mahalle sakinlerinden Vedat Tekin “ Yıllardır bu araziyi hayvanlarımızı otlattığımız mera olarak kullanıyoruz. Elimizde 1974 yılında verilmiş olan tapu var ve burası çayır gözüküyor. Ama bu çayır nasıl olduysa tarla olaraktan el değiştirmiş bir firma tarafından satın alınmıştır. Bu araziyi satarlarken bize haber vermediler, hiçbir tebligat yapılmadı ilan yapmadılar. Bu vatandaş hayvanını nerde otlatacak ? Arazisine nasıl gidecek ? Başbakanımız bağırıyor, Cumhurbaşkanımız bağırıyor, hayvancılık yapın diye. Sen benim meramı satmışsın ben ne yapayım şimdi? Bu köyün 204 dönüm mera arazisi bir firma tarafından işgal edildi. Kaymakamlık burası mera buradan çık diye firmaya tebligat yaptı. Bir ay geçti firma çıkmadı. Bunun gibi işgal edilen meralarımızı var biz kime gideceğiz. Hakkımızı nasıl nerde arayacağız “ diyerek tepki gösterdi.

Pamukova Özbek Mahallesinde mezarlıkların ve meraların satılması ile ilgili bunlar yaşanırken aynı gün akşam saatlerinde Pamukova Belediyesi Şube Müdürü Soner Dönmez, Özbek Mahallesinden Oğuz S. tarafından Pamukova kent meydanında silahla kolundan vuruldu.(Pamukova-Sakarya-DHA)

11 Eyl 2017 - 08:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.