Pamukova da bakın o binalar hangi padişah zamanında ne için yapılmış?

Pamukova belediye hizmet binası olarak kullanılan tarihi bina bakın hangi tarihte, hangi padişah zamanında, ne için açılmış ? İŞTE O BİNANIN VE MEKECE İSTASYONUN TARİHDEKİ FOTOĞRAFLARI..

Pamukova da bakın o binalar hangi padişah zamanında ne için yapılmış?
Pamukova da bakın o binalar hangi padişah zamanında ne için yapılmış?
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Pamukova belediyesince hizmet binası olarak kullanılan tarihi bina 34’üncü Osmanlı Padişahı Sultan II.Abdülhamid Han zamanında (1894-1895) yıllarında 10.000 kuruş ile yapılıp Akhisar ( Pamukova) İbtidai ve Rüşdi Mektepleri ( İlk ve Ortaokul) olarak açıldı. Cumhuriyet dönemlerinde ise Kızılay deposu olarak kullanılan bina 1982 yılından bu yana belediye binası olarak hizmet veriyor.

Binanın açılış fotoğrafı o albümde..

Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın, maârifi muasır bir seviyeye çıkarmak için memleket sathında açtırdığı mektepleri mevzu edinen bir fotoğraf albümü olarak yayınlanan Sultan II.Abdülhamid Han Devri Osmanlı Mektepleri adlı kitapta binanın açılış fotoğrafının altında Osmanlıca , Geyve Kazasına bağlı Akhisar(Pamukova) nahiyesinde İbtidai ve Rüşdi Mektepleri( İlk ve Ortaokul) olarak geçiyor.

Okulda eğitim veren imam ve muallimler ücret almadığından ücretleri Akhisarlılar(Pamukova) tarafından ödendiği bilgisi de tarihi belgelerde yer alıyor.

Mekece İstasyonu

1898

Sultan II.Abdülhamit zamanında Akhisar da (Pamukova) inşa edilen yapılar bununla da kalmıyor. 1898 tarihinde Akhisar Nahiyesine bağlı Mekece Köyünde, Mekece Tren İstasyonu inşa ediliyor.

21 Ara 2015 - 00:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.