Pamukova'ya cephane üretim tesisi..!

Merkezi Adana'da olan bir firma Pamukova'da yatırım teşviki kapsamında 49 yıllığına kiraladığı 5 dönüm arazide harp araç gereçleri ile Silah Mühimmatı, Av Fişeği, Sivil Patlayıcı Üretim ve Depolama tesisi kuracak.

Pamukovahalk&Medyabar ÖZEL HABERİ..

Merkezi Adana Seyhan'da bulunanav Fişekleri, av Tüfekleri, patlayıcı maddeler, piroteknik üretimi yapan bir firmaPamukova İlçesi, Bacıköy Mahallesinde Harp Araç ve Gereçleri ile Hafif Silah Mühimmatı, Av Fişeği, Sivil Patlayıcı Üretim ve Depolama Tesisi kurmak istiyor.

Amonyum nitrat

Proje kapsamında; 30 bin ton/yıl anfo, 100 milyon adet/yıl av fişeği ve 100 milyon adet/yıl hafif silah mühimmatı ve 50 ton kapasiteli yer altı galeri tipi patlayıcı deposu yapılması planlanıyor.

Söz konusu proje 5 dönümlük bir alana inşa edilecek.Projenin inşaat aşamasında 20 kişi, işletme aşamasında 50 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor

ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Firma 9 milyon 320 bin liralık yatırım kapsamında söz konusu araziyi 49 yıllığına Sakarya Deftardarlığından kiraladı.Firma ilgili yatırım için Maliye Bakanlığından ön izin alırken, ÇED süreci başladı.

ÇED 3 TEMMUZ’DA

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü web sitesinde firma ile ilgili ÇED sürecinin başladığı duyuruldu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün web sitesinden yapılan açıklama şöyle; Pamukova ilçesi sınırları içerisinde İdeal Av Spor Turz. İmal. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan 5201 sayılı Harp Araç ve Gereçleri ile Hafif Silah Mühimmatı, Av Fişeği, Sivil Patlayıcı Üretim ve Depolama Tesisi projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlamış ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 03/07/2018 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecektir.ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya SAKARYA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve SAKARYA Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

DEFTARLIK TAHSİS YAZISI

13 Haz 2018 - 01:06 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.