Pamukovalı gençler Sarıkamış’ta Şühedaya Saygı yürüyüşün deydi..

Pamukova Akhisar Anadolu Lisesi Tarih Kulübü öğrencileri Sarıkamış Harekatının 104. Yılında Sarıkamış’a giderek Şühedaya Saygı yürüyüşüne katıldı..

Pamukova Akhisar Anadolu Lisesi Tarih Kulübü öğrencileri, danışman öğretmenleri Abdurrahman Bahadır ve Gürcan Öner ve Okul Müdürü Murat Öz önderliğinde Sarıkamış Harekatı’nın 104. Yıl

dönümü dolayısıyla “Gençlik Ecdadın İzinde” sloganı ile Kars-Sarıkamış da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşüne” katılmak için 4 Ocak Cuma günü yola çıktı.

Tarih Kulübü öğrencileri yola çıkmadan önce okul bahçesinde kesilen adak kurbanı sonrasında dualar ile uğurlandı. Kent meydanında öğrenci velileri tarafından uğurlanan Akhisar Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Cumartesi sabahı Erzurum’a ulaştılar. Erzurum’un tarihi değerleri olan Çifte Minareli Medrese’yi, Yakutiye Medresesi’ni, Lala Paşa Camisi’ni, Erzurum Kongresi’nin toplandığı Kongre Binası’nı ve Atatürk Üniversitesi’ni ziyaret ettiler.

Pazar günü ise Sarıkamış Şehitlerini anmak için gerçekleştirilecek Saygı Yürüyüşü’ne katılmak için Sarıkamış’a geçen Pamukova Akhisar Anadolu Lisesi kafilesi Kızılçubuk Zirvesi toplanma alanına ulaştı. Öğrenciler ve öğretmenler protokol ile Mehmetçiğin öncülüğünde yürüyüşe katıldılar.

Pamukova Akhisar Anadolu Lisesi öğrencileri şühedaya saygı amacıyla bölgeye gelen 40.000 kişi ile beraber 6 km süren“Şühedaya Saygı Yürüyüşü”nü Pamukova ve Sakarya’yı temsilen gerçekleştirdiler.

Pamukova Akhisar Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Gürcan Öner yaptığı konuşmada,“Tarih Kulübü olarak yaptığımız faaliyetlerin esas amacı gençlerimize tarihi değerleri benimsetmek, vatan ve millet sevgisini öğretmektir. Buraya gelişimizde ki amaçta vatan uğruna şahadete yürüyen askerlerimizin hissettikleri duyguları gençlerimize yaşatmak ve gençlerimizi bu bilinç ile yetiştirmektir” dedi.

Pamukova Akhisar Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Abdurrahman Bahadır yaptığı konuşmada,“Pamukova gençliğinin milli ve manevi duygularına katkı sağlayan ve bu toprakların vatan olması için şehit düşmüş Mehmetçikleri anma adına gerçekleştirilen Şühedaya Saygı yürüyüşüne büyük destek sağlayan Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser’e teşekkür ediyoruz. Akhisar Anadolu Lisesi Tarih Kulübü bundan sonra gerçekleştireceği projeler ile Pamukova Gençliğini milli ve manevi değerler doğrultusunda eğitmeye devam edecektir” dedi.

08 Oca 2019 - 20:51 - Eğitim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.