Vali Balkanlıoğlu Akçay Barajını incelme öncesi Pamukova daydı..

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Akçay Barajını incelesi öncesi Pamukova daydı.. Vali Balkanlıoğlu Akçay barajı için “ Türkiye’ye örnek proje “ dedi..

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafındanPamukova Eskiyayla havzasında yapımı tamamlanmak üzere olan Akçay Barajında incelemek üzere Pamukova’ya geldi.

Pamukova da Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Akın, Belediye Başkanı Cevat Keser ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Balkanlıoğlu Cuma Namazı sonrası Eskiyayla Mahallesinde yapımında son aşamaya gelinen Akçay Barajında incelemelerde bulundu.

Akçay Barajında yapılan incelmede açıklama yapan SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Ziyaretlerimiz kapsamında öncelikle Türkiye’de revizyona ihtiyaç duymayan 3 arıtma tesisinden birisi olan Hızırilyas Su Yönetim Merkezimizi ziyaret ettik. Sapanca Gölü’nden aldığımız suyun şişelenmiş sulardan bile çok daha kaliteli bir şekilde vatandaşlarımızın musluklarına nasıl ulaştığını değerli misafirlerimizle paylaştık. Akçay Barajı Projemiz kapsamında çalışmalarımızın sürdüğü Hızırilyas HES, Hacımercan HES, isale hattı ve baraj bölgesinde incelemelerde bulunduk. Alternatif su kaynağı ve enerji yatırımlarımızla ilgili bilgiler verdik. Şehrimizi güçlü altyapıyla buluşturmak için projeler üretmeye, temiz enerjiye yönelik yatırım yapmaya, içmesuyu kaynaklarımızı koruyarak şehrimize yeni kaynaklar kazandırmaya devam edeceğiz.”

Belediye için büyük tasarruf

Akçay barajındaki incelemeler sonrası şehrin son derece önemli bir yatırımı olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Burada hummalı bir çalışma yapılıyor. Sakarya’nın 100 yıllık su ihtiyacını bu baraj gidermiş olacak. Cazibesi ile geldiği için elektrik masrafı da olmayacak. Şehirden 900 metre yukarıda bir noktadayız. Dolayısıyla şiddetli bir basınçla su çelik borulardan aşağı inecek ve bu basıncı elektrik enerjisine çevirmek suretiyle elektrik ihtiyacını da karşılayacak. Belediyemiz büyük bir tasarruf sağlamış olacak. 12 megavatlık bu elektrik enerjisi belediyenin sarf ettiği enerjinin büyük bir bölümünü karşılayacak. Büyükşehir Başkanımız Zeki Toçoğlu’nu ve SASKİ Genel Müdürümüz Dr. Rüstem Keleş'i tebrik ediyorum. Türkiye'ye örnek bir proje ve arıtma tesislerini dünya da ender kullanan ülkelerin teknolojisini burada gerçekleştirmişler. Çok daha tasarruflu birinci sınıf su elde ediliyor. İçmesuyu şişe suyu kıvamında hatta daha kaliteli. Sakarya bu konuda çok şanslı. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Allah izin verirse burada bu yıl su tutmaya başlanacak. Hayırlı olsun” dedi.

29 Eyl 2018 - 00:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Pamukova Halk Haber Sitesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Pamukova Halk Haber Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Pamukova Halk Haber Sitesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Pamukova Halk Haber Sitesi değil haberi geçen ajanstır.